Koninklijke Onderscheiding voor onze directeur Jenny Kleve

met Geen reacties

IMG-20160426-WA0002

Don Quichotte van de egels, Jenny Kleve, geridderd!

Op 26 april kreeg onze voorzitter en directeur, Jenny Kleve, de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.  Zij ontving deze onderscheiding uit handen van burgemeester P. Broertjes voor haar bijzondere verdiensten voor de samenleving, onder andere voor haar rol als directeur en oprichter van Stichting Egelbescherming Nederland en voor de 11 jaar geleden obijna ter ziele overgenomen Stichting Eekhoornopvang Nederland.

 

Al sinds 1994 zet Jenny zich geheel belangeloos in voor dieren in Nederland, en specifiek voor het opvangen, verzorgen en terug in de natuur plaatsen van zieke, gewonde of verweesde egels en eekhoorns. Ze begon haar vrijwilligerswerk bij de vogels en stichtte in 1997 de Egelbescherming op. In haar rol als directeur is zij verantwoordelijk voor het gehele reilen en zeilen van de beide stichtingen, maar nog steeds is zij ook dagelijks persoonlijk nauw betrokken bij de medische verzorging ervan. Jenny hecht daarnaast veel waarde aan de voorlichting- en adviesfunctie van de Egelbescherming en Eekhoornopvang, en behartigt zo actief de belangen van de dieren bij particulieren, andere dierenorganisaties, overheden, en in de media.

Op de opvang zelf is er ruimte voor mensen die hun liefde voor dieren gedeeld zien en waar mensen zichzelf mogen zijn. Als erkend leerwerkbedrijf vinden vele stagiaires, herintreders en andere werkzoekenden een uitvalbasis voor hun (terug)keer naar de arbeidsmarkt.

 

Zelf ziet ze zich meer als een Don Quichotte. “20 jaar geleden werden we uitgelachen en belachelijk gemaakt voor dit werk. Gooische mutsen die niets beters te doen hadden. Inmiddels hebben we al bijna 15.000 egels en 1.000 eekhoorns binnen gekregen, waarvan ongeveer 70 % weer gezond terug geplaatst kon worden in de natuur.

In de afgelopen 20 jaar is er gelukkig veel veranderd en beseffen burgers en maatschappij hoe belangrijk het is om de in het wild levende dieren te koesteren en te helpen als zij in nood zijn. De egel en eekhoorn behoren dan ook nu tot één van de populairste diersoorten en bijvoeren en het plaatsen van egel-en eekhoornhuizen gebeurd  op een veel grotere schaal. Dat wil niet zeggen dat we er al zijn. Hoewel er meer maatschappelijke erkenning voor ons werk is, getuige de mooie onderscheiding, de zorgplicht voor deze dieren steeds meer als een wettelijke taak gezien wordt en een redelijke vergoeding voor de zorg dichterbij komt, is de weg naar algehele erkenning nog ver en zullen we de komende jaren hard werken aan het veilig stellen van de toekomst van deze prachtige dieren”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *