CORONALEED BIJ DIEREN: HELP ZE!

with Geen reacties

Ook al is het niet altijd het meest gezonde voedsel, de dieren in de natuur eten al het overgebleven voedsel van vakantiegangers en restaurants op. De hoeveelheid voedsel die deze dieren op deze manier binnenkrijgen is massaal. Landelijk gezien heb je het dan over duizenden kilo’s voedsel.

De populatie van dieren is afgestemd op deze hoeveelheid voedsel. Er heerst dan ook nu hongersnood bij de dieren in de natuur. De aanname dat dieren nu de steden intrekken omdat het zo rustig, is dan ook verkeerd. Ze trekken de steden in uit pure honger. Egelbescherming Nederland roept dan ook iedereen op om de dieren massaal bij te voeren. Egels, eekhoorns, vogels en andere diersoorten komen of uit de winterslaap of zijn druk bezig met voortplanting, waardoor zij het toch al extra zwaar hebben.

Egels kunt u het beste bijvoeren met kattenbrokjes, blikvoer en vers water. Dat is het goedkoopste voer en past het beste bij de fysiologie van de egel. Als wij met z’n allen de dieren gaan helpen, maken zij een kans om ook deze moeilijke tijd door te komen.

Blijf gezond!

Hartelijk groet,

Jenny Kleve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *