Zaterdag 11 mei 2024 om 12:30 uur.
Locatie: De Groene Transformator
Weerstand, Bredeweg 106042 GG Roermond
Prijs: Gratis


Training voor onze nieuwe vervoersvrijwilligers

De dierenambulance Noord-Limburg is weggevallen, waardoor er egels en andere dieren, aan hun lot overgelaten worden als de vinder zelf niet kan of wil rijden. In samenwerking met Egelopvang Stein zullen de vervoersvrijwilligers van de Egeltaxi Nederland worden ingezet, om te voorkomen dat gewonde, zieke en verweesde egels geen hulp krijgen.

Verder zitten grote knelpunten in Overijssel, Gelderland en in het midden en zuiden van Nederland.

Voor het verkrijgen van een vervoerspas met certificaat voor het vervoeren van egels, is het noodzakelijk om de training bij te wonen.

Daarom vindt de training dit keer plaats in Roermond.


Voor wie?

Deze middag is voor iedereen die vervoersvrijwilliger wil worden bij Egeltaxi Nederland. Als vervoersvrijwilliger heb je wel een eigen vervoersmiddel nodig.

Het gaat om noodritten en dit betekent dat je bijna op afroep beschikbaar moet zijn. Het staat elke vervoersvrijwilliger helemaal vrij om wel of niet op een noodrit te reageren. Het is dus geheel vrijblijvend, maar de egels kunnen alleen geholpen worden als men bereid is om ook op minder gunstige tijden of plaatsen te rijden.


Programma

12:30 – 13:00 Ontvangst
13:00 – 14:00Welkom en kennismaking
Egeltaxi Nederland
Actuele problematiek egelopvangcentra
Aansprakelijkheid en onkostenvergoeding
14:00 – 14:20Pauze
14:20 – 15:00Veilig hanteren en vervoeren van een egel
Informatie egel
15:00-15:30Vragen en afsluiting

Meer informatie

Op deze middag heten we je graag welkom binnen onze organisatie, deze dag is dan ook gratis. Om deel te nemen dien je je wel aan te melden.

Daarnaast ontvangen wij graag een kopie van je rijbewijs op: info@egelbescherming.nl. Deze mag ook tijdens de training worden meegenomen. 

Na aanmelding ontvang je van ons een bulletin met meer informatie over de werkwijze van Egeltaxi Nederland.

Heb je een vraag of lukt het aanmelden niet? Neem dan contact met ons op via: info@egelbescherming.nl of 06 – 188 19 576.


  De velden met een * zijn verplicht

  Voornaam*:

  Achternaam*:

  Adres*:

  Postcode*:

  Woonplaats*:

  Geboortedatum*:

  Telefoonnummer*:

  E-mailadres*:

  Opmerkingen en/of overige vragen:

  ; Ik accepteer het privacybeleid en ga akkoord dat mijn gegevens worden bewaard voor het verstrekken van informatie van de Egelbescherming Nederland m.b.t. vrijwilliger worden.