De egelpopulatie staat onder druk.

80% van de egels is in de afgelopen 50 jaar uitgestorven. Dit komt door het terugdringen van het leefgebied en daarmee het voedselaanbod, maar ook door de verslechtering van de conditie van de egels. Er zijn zoveel egels die hulp nodig hebben dat de egelopvangcentra vaak overvol zitten.

Egels in nood worden in principe door particulieren zelf of door de regionale dierenambulances naar de dichtstbijzijnde egelopvang gebracht. In een aantal gebieden rijden geen dierenambulances of rijden ze beperkt door onderbezetting. Dierenambulances rijden meestal ook niet naar een opvang die buiten de grens van hun werkgebied ligt.

Als particulieren niet zelf kunnen rijden, betekent dit dat de zieke, gewonde of verweesde egels geen hulp kunnen krijgen.

Egelbescherming Nederland wil daarom geld inzamelen om een Egeltaxi in het leven te roepen. Hiervoor hebben wij vervoersvrijwilligers nodig, die bereid zijn om met hun eigen auto deze egels in nood te vervoeren naar de dichtstbijzijnde egelopvang of dierenarts.

Het vervoer is met eigen auto en op eigen risico. Natuurlijk werken wij wel met een overeenkomst, een vervoerspas en geven wij workshops over het hanteren en veilig vervoeren van egels voor mens en dier.

Voor het inzamelen van het benodigde geld om de app te ontwikkelen en de ontwikkeling zelf, hebben wij nog wel wat tijd nodig. Toch kunt u zich nu al vrijblijvend opgeven als geïnteresseerde zodat we in noodgevallen een beroep op u kunnen doen om in nood zijnde egels te helpen!

Door het invullen van het formulier meldt u zich geheel vrijblijvend aan en zult u over enkele weken meer informatie ontvangen. Ook ontvangt u bij voldoende geïnteresseerden een uitnodiging voor de workshop.

  De velden met een * zijn verplicht

  Naam*:

  Adres*:

  Postcode*:

  Woonplaats*:

  E-mailadres*:

  Telefoonnummer*:

  Geïnteresseerd in:

  Vervoersvrijwilliger bij de Egeltaxi Nederland worden

  Opmerkingen en/of overige vragen:

  ; Ik accepteer het privacybeleid en ga akkoord dat mijn gegevens worden bewaard voor het verstrekken van informatie van de Egelbescherming Nederland m.b.t. vrijwilliger worden.