Er wordt in Nederland een enorme hoeveelheid commerciƫle egelslaaphuizen aangeboden door zowel particulieren als bedrijven. Dit maakt de keuze van een goed egelslaaphuis niet eenvoudig. De geformuleerde criteria bieden een leidraad bij het aanschaffen van een egelhuis.

Helaas zijn de meeste egelhuizen op de markt te klein, te laag, onveilig en niet van het juiste materiaal gemaakt. Vooral de kleine onderkomens bieden onvoldoende lucht- en vochtcirculatie en zijn veel te klein voor egelmoeders en hun jongen. Egels kunnen goed tegen strenge vorst, maar zeer slecht tegen een te hoog vochtgehalte. De winterslaap (van november tot eind april / begin mei) duurt maanden. Egels slapen dan
dag en nacht in dezelfde ruimte, dus die ruimte moet groot genoeg zijn met een perfecte vochtafvoer.


Testrapporten


Egelbescherming Nederland blijft egelhuizen testen en werkt ook samen met producenten zodat het aanbod van goede egelslaaphuizen groter wordt. Bij twijfel kan altijd contact opgenomen worden met de Egelbescherming. Egelbescherming Nederland verkoopt zelf geen egelhuizen. In onze webshop bieden we wel goedgekeurde egelhuizen aan, die dan rechtstreeks bij de leverancier besteld en afgehandeld worden.

Een actuele lijst met goedgekeurde egelslaaphuizen komt zeer binnenkort.