Dronken egel van straat gehaald in Arnhem

Dronken egel van straat gehaald in Arnhem

met Geen reacties

Medewerkers van de dierenambulance in Arnhem hebben zondag op straat een dronken egel gevonden. Het diertje had zich tegoed gedaan aan een fles advocaat die op straat kapot was gevallen.

Dat meldt Dierentehuis Arnhem op Facebook.

Een voorbijganger trof de egel midden tussen de gele brij en waarschuwde de hulpdienst. Het diertje was door de alcohol tot niets meer in staat. Hij krulde zichzelf ook niet meer op toen gevaar dreigde, iets dat egels normaal wel doen.

De dierenambulance heeft na overleg met een opvangcentrum voor dieren uit de natuur besloten de egel mee te nemen en hem veilig zijn roes te laten uitslapen. Bovendien moet de egel nog goed worden onderzocht op mogelijke verwondingen, bijvoorbeeld door het glas van de gebroken fles.

Slechte dag

Het dier is ondergebracht bij de Stichting Opvang Noach in het Gelderse dorpje Halle. Het diertje, dat naar schatting 2 jaar oud is, beweegt weer gewoon en rolt zich op bij naderend onheil.

“Maar hij heeft nog een paar daagjes rust nodig”, legt Toon Lesterade van de opvang uit aan NU.nl. “Daarin zijn dieren niet veel anders dan mensen: als wij gezopen hebben, hebben we ook even een slechte dag.”

Geen circus

Het diertje heeft nog geen naam gekregen. “Dat doen we liever niet”, legt Lesterade uit. “We willen er geen circus van maken. Wat ons betreft gaat hij gewoon weer de natuur in zodra dat mogelijk is.” Maandag meldden zich ook talloze media die een glimp willen opvangen van het diertje, tot uit Groot-Brittannië aan toe. Maar Noach houdt zijn deuren dicht. “De dieren hebben geen enkel belang bij al die aandacht.”

De dierenopvang krijgt jaarlijks tussen de tweehonderd en driehonderd zieke egels in huis. Meestal zijn de dieren, die leven in de weilanden en tuinen in de Achterhoek, aangereden, geraakt door een maaimachine of verstrikt geraakt in de visgaren of aardbeiennetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *