Bijvoeren, bijvoeren, bijvoeren!

with Geen reacties

Op dit moment worden enorm veel egels verstoord tijdens hun winterslaap. Zij gaan dan op zoek naar voedsel, wat nog niet voldoende in de natuur aanwezig is. De vetlagen die de egels hebben opgebouwd hebben zij inmiddels verbruikt en daarom kunnen zij ook niet meer in winterslaap gaan. Bijvoeren is nu dus extra belangrijk. Egelbescherming Nederland roept daarom iedereen op om de dieren in de tuin flink bij te voeren. 

We zijn druk bezig om in samenwerking met Vivara een beter voederhuis voor egels te ontwerpen. Deze is dus nog niet te koop. 

– Voert u de dieren nog niet bij? Zet dan een schaal met kattenbrokjes op een droge plek, zodat de brokjes niet vochtig worden en ook langer goed blijven. Zet natuurlijk altijd een lage schaal met water voor alle dieren in uw tuin neer. 

– Heeft u een egel voederhuis? Plaats dan het water buiten de voederplek omdat egels echte rauwdouwers zijn, knoeien en door hun voederbakken heen banjeren. 

Let op: Plaats het voer en het water altijd minstens 3-4 meter van het nachtverblijf, zodat de dieren niet verstoord worden tijdens hun (winter)slaap.

Ons jaarverslag komt er binnenkort aan. Geïnteresseerd? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief: http://www.egelbescherming.nl/contact/nieuwsbrief/

Foto gemaakt door: S. van der Neut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *