STARTSCHOT GEGEVEN VOOR QUARANTAINE

with Geen reacties

Dankzij een mooie samenwerking tussen de gemeente Almere, de gemeente Huizen en de Egelbescherming Nederland kon afgelopen dinsdag het startschot gegeven worden voor de opbouw van de quarantaine/isolatie.

De afgelopen maanden rukt een onbekende egelziekte vanuit het zuiden op. Om deze dieren voor zowel mens als dier veilig te kunnen behandelen is een afgesloten ruimte nodig. Binnen de huidige opvang was daar geen ruimte voor. Daarom is gekozen voor het plaatsen van een noodlokaal achter het huidige gebouw van de Egelbescherming.

Het zal nu nog enkele weken kosten om het noodlokaal operationeel te krijgen. Dankzij Stichting Dierenlot kunnen wij de hoogstnoodzakelijke inrichting aanschaffen, maar wij proberen dit zo goedkoop mogelijk te doen omdat wij ook veel beschermingsmaterialen moeten aanschaffen.

Mocht u kunnen helpen met de volgende materialen dan zouden wij daar heel erg mee geholpen zijn:

  • beschermmaterialen: wegwerphandschoenen, mondkapjes, beschermkappen, wegwerpschorten, handgel e.d.;
  • sterillium of 70% medische alcohol;
  • handdoeken;
  • schoonmaakartikelen;
  • kattenvoer: zowel brokjes als blikvoer;
  • autoclaaf.

Graag contact via: info@egelbescherming.nl. Dat werkt het snelste.

Wegens gebrek aan geld en tijd kan er helaas minder onderzoek gedaan worden dan we zouden willen. Hierdoor is er minder resultaat te melden dan wij hadden gehoopt. Het blijft van groot belang om snel te reageren als u een gewonde of zieke egel ziet. Hoe sneller de egel gevonden wordt, hoe meer overlevingskans dit dier heeft.

Vanzelfsprekend houden wij u van alle ontwikkelingen op de hoogte.

Hieronder een kleine impressie van het plaatsen van het noodlokaal:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *