HedgyHome 1.0 is geboren!

met 4 reacties

De naam voor ons egelslaaphuis is gekozen. De winnaars zijn bekend! Veel leuke reacties kregen wij op onze prijsvraag naar een naam voor ons egelslaaphuis!

De jury had het er moeilijk mee, zoveel keuzes en goede ideeën kwamen er binnen. En ze kwamen er  niet uit! De gemoederen liepen op en de stemmen staakten. Vandaar twee winnaars en een compromis van twee inzendingen leidde tot de samenvoeging van Hedgie’s home met die van HedgyHouse.

Uit de inzendingen bleek een enorme voorkeur te zijn voor Hedgehome, waarbij de jury de naam HedgyHome net een persoonlijker tintje vond hebben.

De twee winnaars worden op de hoogte gesteld en wij danken iedereen voor het inzenden van hun bijdrage!

Wil je HedgyHome 1.0 (laten) maken? Kijk hier voor de bouwtekening: https://www.egelbescherming.nl/de-egel/egels-in-uw-tuin/. Bestel hier het eerste boek over egelhuizen als je wilt weten hoe je een egelhuis dient te plaatsen, in te richten en te onderhouden: https://www.egelbescherming.nl/product/egelspecial1/.

4 Responses

 1. Greetje Terpstra
  | Beantwoorden

  Van wel houtsoort is het egelhouse gemaakt?

  • Egelbescherming Nederland
   | Beantwoorden

   Beste Greetje,
   Het egelhuis is gemaakt van Douglashout. In het boek Egelhuizen in gebruik, staat een uitgebreide bouwinstructie, materialenlijst en zaaglijst. Daarnaast informatie hoe om te gaan met het egelslaaphuis in de tuin. Het is voor €18,95 te bestellen in onze webshop en bij elke (online) boekhandel in België en Nederland.
   Veel succes met het bouwen
   mvg Team EBN

 2. Stan
  | Beantwoorden

  Als de egelbescherming serieus egels wil beschermen zou het moeten starten met het keuren van egelhuizen welke op de markt beschikbaar zijn. Het zelfbouwen is niet voor iedereen mogelijk.
  Ook graag voor egelvoer een keuring.

  Verder goed dat er een boekje komt, maar je helpt de egel echt door de digitale versie van het boekje gratis beschikbaar te stellen.

  • Egelbescherming Nederland
   | Beantwoorden

   Beste Stan,
   Wij testen al 4 jaar de egelhuizen die op de markt komen. De resultaten waren dermate bedroevend, zodat we met een verbeterde versie zijn gekomen die wel voldoet aan een veilig onderkomen voor egels het hele jaar door. Wij werken ook met producenten samen om beter egelvoer op de markt te krijgen. Egels zijn en blijven carnivoren en hebben dus behoefte aan vlees. Daar voldoen harde kattenbrokjes het beste aan.
   In een ideale wereld zouden wij subsidie en geld van de overheid krijgen om ons boek gratis aan te bieden. Helaas is dat niet zo. Egelbescherming Nederland is afhankelijk van giften van donateurs en werken voornamelijk met vrijwilligers. Vandaar dat we wel gratis advies geven maar voor onze andere diensten en dus ook het boek, geld moeten vragen. Met de opbrengst worden de egels weer verder geholpen.
   Mvg Team EBN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *