Meet & Greet met de brandweer in Weesp

Meet & Greet met de brandweer in Weesp

met Geen reacties

Grootste opvang gewonde egels en eekhoorns dakloos!

Brandweer rukt uit voor noodactie! De grootste opvang van Europa op het gebied van inheemse egels en eekhoorns te Naarden vangt 1300 gewonde, zieke en te kleine dieren op en dreigt door te hoge huur dakloos te worden en heeft nu dringend geld nodig voor een nieuw onderkomen. Hiervoor is de noodactie: Toekomst voor Dieren gestart. 100.000 boomstammen doneren voor € 5,- per stuk en de opvang en de hulpbehoevende dieren krijgen weer toekomst. De Egelbescherming Nederland en de Eekhoornopvang Nederland zitten nu nog in een huurpand waarvan de huur niet lang meer opgebracht kan worden en de opvang en alle zieke en gewonde dieren in 2015 op straat dreigen te komen.

Het aantal binnen gebrachte dieren neemt al jaren toe, onder meer door het sluiten van veel andere opvangpunten. Dit is het gevolg van steeds strengere regelgeving. In Naarden worden nu dieren uit een viertal provincies opgevangen en worden een aantal landelijke taken uitgevoerd als de Nationale Egel- en Eekhoornlijn. Strenge, lange winters gevolgd door droge hete zomers en een nat najaar, als in de voorgaande jaren, doen de dieren beroerd uit hun winterslaap komen en zorgen voor voedseltekorten in de rest van het jaar. Overvloedige regenval spoelt egelnesten weg. Daarbij komt dat de inkomsten, die alleen bestaan uit donaties, teruglopen door de crisis. Deze optelsom van factoren dreigt de huur nu onbetaalbaar te maken en de opvang dakloos.

De opvang is ook actief in het verstekken van informatie, educatie op scholen, het beschikbaar stellen van stageplaatsen en het meewerken aan onderzoeken van universiteiten en het RIVM. De opvang werkt met ruim 80 vrijwilligers en probeert nu naast het doneren van boomstammen en blaadjes, op allerlei manieren geld in te zamelen. Door o.a. het plaatsen van collectebussen, statiegeldacties bij supermarkten, scholenacties en het aanbieden van producten en diensten door particulieren en bedrijven. Het knooppunt van de actie is de website www.toekomstvoordieren.nl. Televisietuinman Lodewijk Hoekstra treedt op als ambassadeur van de actie.

Werken met vrijwilligers kent de Brandweer Gooi-en Vechtstreek als geen ander. Als redders van mens en dier, boden zij, op vrijwillige basis, spontaan aan de actie te steunen. Een exclusieve Greet en Meet is te koop voor € 30 per persoon (max. 8 personen) en de kinderen die aan de scholenactie mee doen kunnen dit ook winnen.

Net zoals de vrijwilligers van de opvang vinden de brandweermannen dat er opvang voor het wildlife van Nederland in nood geholpen moet kunnen worden. Daarom roepen zij iedereen op om éénmalig een boomstam van €5,- te doneren aan de opvang zodat onze en uw kinderen ook in de toekomst kunnen genieten van deze prachtige dieren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *