Stekelige Spike: Geluk bij een ongeluk

met Geen reacties

Deze week komen er veel meldingen binnen bij Egelbescherming Nederland over egels die verstoord zijn tijdens hun winterslaap. De winterslaap duurt tot eind april/begin mei en omdat er geen voedsel is, zullen deze egels het niet overleven.

Zo ook het verhaal van Spike die vast kwam te zitten in een Heras hekwerk. Gelukkig reageerden de eigenaren direct en knipten het hekwerk open om Spike te verlossen. Zij hebben meteen contact met ons opgenomen en zich over Spike ontfermd. Spike kan nu nog niet teruggeplaatst worden in de natuur vanwege het voedselgebrek. Hij kan dus pas eind april/begin mei weer uitgezet worden in de natuur. In het geval van Spike, die slechts 315 gram weegt, een geluk bij een ongeluk in het hekwerk, want anders was de kans zeer klein dat hij deze winter zou overleven. Ondanks het mooie weer, is het nog steeds winter en is de natuur nog in rust.

Loop het hekwerk dus altijd even na of er geen dieren in verstrikt geraakt zijn. Mocht je een egel vinden, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde egelopvang of dierenambulance in uw regio. Zie hiervoor een overzicht op onze website: https://www.egelbescherming.nl/dier-in-nood/adreslijst-egelopvangcentra/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *