1 april 2022: Sneeuw! Geen grap voor egels

met Geen reacties

Terwijl de kinderen juichen voor de sneeuw is de pret voor de egel een stuk minder. Egels in de sneeuw betekent dat ze hulp nodig hebben! Ze zouden nog in winterslaap moeten zijn, maar door de klimaatveranderingen en de vroege tuinwerkzaamheden door particulieren en gemeenten zijn erg veel egels al in hun winterslaap verstoord en lopen nu zwervend rond op zoek naar eten en een droge slaapplek.

Als u nu een egel overdag ziet, heeft deze uw hulp hard nodig. Neem altijd direct telefonisch contact op met de dichtstbijzijnde egelopvang of met de Egelbescherming Nederland (https://www.egelbescherming.nl/dier-in-nood/adreslijst-egelopvangcentra/).

Voor de rest betekent het dat bijvoeren zeer noodzakelijk is omdat er in de natuur nog geen voedsel te vinden is. Het beste voer dat u een egel kunt geven zijn kattenbrokjes en vers water. Ook vogels en andere dieren hebben het nu extra moeilijk. Vogels zijn al druk bezig met het opmaken van hun nesten en hebben extra voer nodig, maar ook de eerste groep jonge eekhoorns die net op eigen pootjes moeten wennen, hebben uw hulp nodig.

Bij vragen kunt u ons altijd mailen op: info@egelbescherming.nl of bellen op: 06-18819576.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *