Een groot gevaar zit in een klein potje

met Geen reacties

Uit honger kruipen dieren overal in, op en onder om maar aan voedsel te komen. Rondslingerende verpakkingen en potten met restafval zijn dan een gewild doelwit. Dit egeltje likte de hele pot schoon, raakte daardoor uiteindelijk vast in de pot en kon er niet meer uitkomen. Na het kapotslaan van de pot, bleek het egeltje helaas al gestikt te zijn. Een vreselijke dood die voorkomen had kunnen worden.

Steeds vaker worden dieren het slachtoffer van zwerfafval met dit soort verschrikkelijke gevolgen. Het is niet alleen milieubelastend, maar ook onveilig voor ons wildlife. Pas dus ook op met lege vogelpindakaaspotten, waar egels op af komen door de sterke geur van pindakaas.

Wilt u de egels helpen? Doe dan een gift of wordt donateur van de Egelbescherming Nederland. Wij komen al ruim 25 jaar op voor de egel en zijn leefgebied. U helpt de egels al vanaf € 2,50 per maand. Als donateur ontvangt u twee keer per jaar ons magazine Egels & Eekhoorns. Doe hier een gift of word donateur: https://www.egelbescherming.nl/steun-ons/word-donateur/. Samen geven wij egels toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *