Egeltaxi Nederland actief ingezet in het zuiden van Nederland

met Geen reacties

Op 11 mei jl. vond de training voor vervoersvrijwilligers in Roermond plaats. In Noord-Limburg is de dierenambulance weggevallen, waardoor egels en andere dieren aan hun lot overgelaten worden als de vinder zelf niet kan of wil rijden.

Op verzoek van Egelopvang Stein zullen voorlopig de getrainde vervoersvrijwilligers van de Egeltaxi Nederland van de Egelbescherming Nederland ingezet worden, om te voorkomen dat gewonde, zieke en verweesde egels geen hulp krijgen.

Limburgse vlaai ontbrak niet en na het succesvol afronden van de training konden 13 chauffeurs toegevoegd worden aan de grotere groep die door heel Nederland actief is.

De kosten voor de ritten worden voorlopig door Egelbescherming Nederland gedragen en er zal de komende een actie georganiseerd worden om deze ritten ook in de toekomst te kunnen blijven rijden.

Natuurlijk hopen we dat er snel weer een nieuwe dierenambulance actief gaat rijden in deze regio, want voor de andere dieren is nog geen oplossing gevonden.

Egeltaxi Nederland rijdt in heel Nederland en de grootste knelpunten zitten in Overijssel, Gelderland en in het midden en zuiden van Nederland.

Geïnteresseerd? Geef je op via  https://www.egelbescherming.nl/steun-ons/egeltaxi-nederland/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *