Egels op vakantie

met Geen reacties
Hoewel het weer niet helemaal meezit, kunnen we weer op vakantie! De vraag is dan: Wat te doen met de zorg voor egels, vogels en andere dieren in de tuin die gewend zijn om regelmatig bijgevoerd te worden?
 
De meest eenvoudige oplossing is om familie, vrienden of buren te vragen de zorg tijdelijk over te nemen, zoals we dat ook voor onze huisdieren regelen.
 
Helaas is dat niet voor iedereen mogelijk. Het grootste gedeelte van het aangeboden voer voor ons wildlife bestaat uit kattenbrokjes (egels), zaden, noten en gedroogde insecten (eekhoorns en vogels). Dit is zogenaamd droogvoer, wat langere tijd goed blijft, mits het op een droge plek aangeboden wordt. Het plaatsen van extra voederstations kan dus een korte tijd van afwezigheid overbruggen. Dieren in de natuur eten gelukkig zoveel als ze nodig hebben. Obesitas komt dan ook niet voor.
 
Het nieuwe voederhuis van de Egelbescherming Nederland zit nu in de testfase. Voor de afgelopen 7 dagen hebben we een paar kilo kattenbrokjes hierin aangeboden. De nieuwe slurf blijkt uitstekend te werken tegen katten, terwijl de egels rustig in- en uitlopen. Na 7 dagen was het voedsel bijna geheel op en lagen er natuurlijk extra egelpoepjes in, maar het heeft uitstekend gefungeerd als voedersysteem voor langere tijd.
 
Wij adviseren altijd om een laag kranten op de bodem te leggen omdat dit goed vocht opneemt en de bodem makkelijk te vervangen is. Het schoonhouden van het voederhuis is hierdoor eenvoudig en snel te doen.
 
We wensen iedereen een fijne vakantie toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *