Egels vaak slachtoffer van zwerfafval

met Geen reacties

Jaarlijks raken egels, vogels en andere dieren verstrikt in rondslingerend afval zonder dat ze er ooit meer uit kunnen komen, meestal met de dood tot gevolg.

Denk aan de McFlurry egel. Een egel die vastzat in de taps toelopende plastic kraag van een weggeworpen McFlurry verpakking en daaraan overleden is. Gelukkig is de verpakking gewijzigd in een beker van karton en is de kraag inklapbaar.

Afgelopen week zat er een egel vast in een chocopot. Deze egel had meer geluk en is op tijd gered (https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230724_95237053).

De dieren hebben honger! Egels zijn echte vleeseters en daar is hun spijsvertering ook op ingesteld. Dus niet op chocolade, rozijnen of fruit, dat eten ze alleen als er geen ander voedsel voorhanden is. Egelbescherming Nederland adviseert om egels het hele jaar door bij te voeren met harde kattenbrokjes en vers water.

Zwerfafval zorgt voor dierenleed dat makkelijk voorkomen kan worden. Het is niet prettig om de rommel van een ander op te moeten ruimen, maar op deze wijze kunnen wij de dieren wel beschermen.

Egelbescherming Nederland komt al bijna 30 jaar op voor de egel en zijn leefgebied. Om dit werk te kunnen blijven doen hebben wij jouw steun hard nodig. Je helpt de egels al vanaf € 2,50 per maand. Als donateur ontvang je twee keer per jaar ons magazine Egels & Eekhoorns. Doe een gift of word donateur: https://www.egelbescherming.nl/steun-ons/word-donateur/. Samen geven wij egels toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *