Slakken, goed voor egels?

met Geen reacties

Veel regen betekent veel slakken! De egel wordt dan al snel als de ideale oplossing gezien. Het klopt dat egels echte vleeseters zijn. Ze eten insecten, amfibieën, kadavers, muizen en dergelijke.

Slakken hebben echter maar een geringe voedselwaarde voor egels en zijn niet goed meer voor de gezondheid van egels. Slakken dragen namelijk wormeninfecties over op egels, merels en andere slakkenetende dieren. Door het verdwijnen van diverse keversoorten in Nederland zijn ook de antistoffen tegen deze wormeninfecties verdwenen.

Egels hebben een voorkeur voor huisjesslakken. Naaktslakken staan veel lager op het keuzemenu vanwege hun dikke taaie slijmlaag. Smaak speelt dus ook bij egels een rol, net zoals bij de mens en
hebben ook een gevarieerd voedselaanbod nodig. Vandaar dat het belangrijk is om egels bij te voeren met harde kattenbrokjes en vers water.

Egelbescherming Nederland komt bijna 30 jaar op voor de egel en zijn leefgebied. Om dit werk te kunnen blijven doen hebben wij jouw steun hard nodig. Je helpt de egels al vanaf € 2,50 per maand. Als donateur ontvang je twee keer per jaar ons magazine Egels & Eekhoorns. Doe een gift of word donateur: https://www.egelbescherming.nl/steun-ons/word-donateur/. Samen geven wij egels toekomst!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *