Hedgehog Day

met Geen reacties

Hedgehog Day is afgeleid van een Romeinse traditie. Het zien van een egel in februari betekende dat er snel warmere dagen aan zouden komen. Te vergelijken met de hilarische film Groundhog day.

Duidelijk een niet zo betrouwbare methode omdat egels tijdens hun winterslaap steeds vaker verstoord worden of door honger gedreven op zoek gaan naar voedsel of een andere slaapplaats. Hierdoor overleeft 2/3 van de egels hun winterslaap niet.

En dat terwijl de egelpopulatie toch al drastisch afneemt. Dit komt door het verlies van hun leefgebied, door verstedelijking, de intensieve landbouw, voedselschaarste door onder andere het gebruik van pesticiden en het ontstaan van vele ziektes door parasieten zijn de oorzaak van deze grootschalige afname van egels.

Hedgehog Day 2022 staat vooral in het teken van het behoud van de egel en zijn leefgebied. Egelbescherming Nederland roept daarom op om de (gemeente-)tuinen in de winter zo lang mogelijk met rust te laten en deze diervriendelijk te maken, om zo de egels een toekomst te blijven geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *