Hoera! 25 jaar Egelbescherming Nederland!

met Geen reacties

Voor 1997 was er geen plek voor gewonde en zieke egels in het Gooi, Almere en omstreken. De meeste egels werden dan ook aan hun lot overgelaten en in noodgevallen nam het Vogelasiel Naarden deze dieren op, zonder daar eigenlijk de tijd en plaats voor te hebben.

Jenny Kleve, de oprichtster van Egelbescherming Nederland, was vrijwilliger bij het Vogelasiel en werd op 12 januari 1997 gevraagd om zich te ontfermen over de 11 zieke egels die daar lagen. Zij nam ze mee naar huis en de egels veroverden al snel haar hart. Ze besefte hoe belangrijk een opvang voor egels zou zijn en op 17 maart 1997 was stichting Egelopvang het Gooi, Almere en omstreken een feit. Dit is ook de datum waarop ons 25-jarig jubileum officieel zal starten.

We wilden toch even stilstaan bij de eerste stap, waardoor 20.000 egels liefdevol en vooral professioneel opgevangen, verzorgd en voor het grootste gedeelte weer uitgezet zijn. De opvang groeide al snel door de professionele instelling van Jenny uit tot de grootste toonaangevende egelopvang van Nederland.

Hulde aan Jenny voor haar bijzondere inzet en liefde voor alles wat leeft in de natuur. We hopen dat ze dit nog jarenlang kan en wil voortzetten voor de egel en zijn leefgebied.

Lees hier het hele verhaal over hoe het begon: https://www.egelbescherming.nl/de-egelbescherming/hoe-het-begon/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *