Op vakantie, wat nu?

met Geen reacties

Dit jaar begint de zomervakantie erg laat. Sommige mensen zijn al op vakantie, maar de meeste mensen gaan er binnenkort even tussenuit. De vraag is dan: “Wat te doen met de zorg voor egels, vogels en andere dieren in de tuin die gewend zijn om regelmatig bijgevoerd te worden?”

De meest eenvoudige oplossing is om familie, vrienden of buren te vragen de zorg tijdelijk over te nemen, zoals we dat ook voor onze huisdieren regelen.

Helaas is dat niet voor iedereen mogelijk. Het grootste gedeelte van het aangeboden voer voor ons wildlife bestaat uit kattenbrokjes (egels), zaden, noten en gedroogde insecten (eekhoorns en vogels). Dit is zogenaamd droogvoer, wat langere tijd goed blijft, mits het op een droge plek aangeboden wordt. Het plaatsen van extra voederstations kan dus een korte tijd van afwezigheid overbruggen. Dieren in de natuur eten gelukkig zoveel als ze nodig hebben. Obesitas komt dan ook niet voor.

Voor het aanbieden van water kan gebruik gemaakt worden van watersilo’s voor kippen, honden of katten, deze zijn in allerlei maten en vormen verkrijgbaar en kunnen een tijdelijke afwezigheid overbruggen.

Heb je een andere oplossing? Laat het ons dan weten. Mocht je vragen hebben, wij blijven bereikbaar op: info@egelbescherming.nl en op: 06-188 19576.

We wensen iedereen een fijne vakantie!

Egelbescherming Nederland komt al bijna 30 jaar op voor de egel en zijn leefgebied. Je helpt de egels al vanaf € 2,50 per maand. Als donateur ontvang je twee keer per jaar ons magazine Egels & Eekhoorns. Doe hier een gift of word donateur: https://www.egelbescherming.nl/steun-ons/word-donateur/. Samen geven wij egels toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *