Pesticiden, weet wat je gebruikt!

met Geen reacties

Politiediensten nemen grootste partij illegale pesticiden ooit in: https://www.upday.com/nl/politiediensten-nemen-grootste-partij-illegale-pesticiden-ooit-in?utm_source=upday&utm_medium=referral

Doodsoorzaak nummer twee bij de egels is gif. Elk probleem wat optreedt in de natuur wordt bij voorkeur bestreden met gif (pesticiden). Gif wordt ook gebruikt tegen mieren, luizen, muizen, ratten en ga zo maar door. Gelukkig begrijpen wij steeds beter hoe schadelijk dit is voor mens en dier, waardoor de natuur steeds verder aangetast wordt. De Europese Unie komt met steeds meer Europese Richtlijnen om het ongebreidelde gebruik van gif aan banden te leggen. Toch is het anno 2023 nog steeds in de handel en erg makkelijk te verkrijgen.

Egels zijn de opruimers van de natuur. Zij eten zieke dieren en kadavers, dus ook dieren die vergiftigd zijn. Daarnaast is de kans dat egels de muizenkorrels als voedsel benutten steeds groter aan het worden omdat het voedselaanbod in Nederland afneemt.

Muizengif wordt in onze huishoudingen vaak ingezet. Muizen komen overal voor. Muizen in huis is niet wat je wilt, maar muizen buiten is normaal, net zoals mieren. Wel is het belangrijk om te zorgen dat er geen invasie van muizen ontstaat.

Heb je last van muizen? Dood ze dan niet met gif, klemmen of lijmplanken. Al deze methoden zijn erg dieronvriendelijk! Belangrijk is dat je zorgt dat ze geen etensbron meer hebben in jouw huis en dat het bij jou niet langer veilig is voor hen.

Je leest het hele artikel in ons magazine Egels & Eekhoorns – herfstspecial 2023! Bestel hier ons laatste magazine: https://www.egelbescherming.nl/product/magazine-egels-eekhoorns-herfst-2023/. Vanaf € 2,50 per maand word je donateur en dan ontvang je twee keer per jaar ons magazine Egels & Eekhoorns gratis. Doe een gift of word donateur: https://www.egelbescherming.nl/steun-ons/word-donateur/.

Egels toekomst geven, betekent de natuur toekomst geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *