Voorjaarskriebels? Wacht nog even!

met Geen reacties
Bij de meeste mensen begint het al te kriebelen, lekker de tuin in, alles opruimen, schoonmaken en klaarmaken voor een heerlijke zomer. Door de opwarming van de aarde pakken we steeds eerder onze tuin aan, terwijl alle dieren nog in diepe rust zijn en de insecten nog in de grond aan het overwinteren zijn.

Egelbescherming Nederland waarschuwt voor te grote opruimwoede. Egels in winterslaap kunnen zich namelijk overal onder verstopt hebben. Tijdens de winterslaap is hun hartslag zeer laag en hun lichaamstemperatuur teruggebracht tot slechts enkele graden boven nul. Bij verstoring kan hun hart op hol slaan, waardoor ze overlijden.
Een eigenaar van een stapel pallets wilde deze opruimen en heeft deze in de fik gestoken.

Tot zijn grote schrik waggelde hier een verbrande egel onderuit die zijn winterslaap hieronder aan het houden was. Hoewel de eigenaar direct de egel naar de opvang heeft gebracht, is deze helaas aan zijn brandwonden overleden. Dus wees bij het opruimen van de tuin extra voorzichtig, net zoals egeltjes dat doen.

Vindt u een dier in nood? Zorg dan dat u de Wildlife Transport Rescue Kit in huis heeft, voor het veilig vervoeren voor mens en hier! https://www.egelbescherming.nl/product/wildlife-transport-rescue-kit/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *