Egels in het zonnetje?

met Geen reacties

De warme dagen komen er weer aan en we kunnen gelukkig weer volop genieten van de zon!

Egelbescherming Nederland ziet regelmatig uitspraken voorbijkomen zoals: “Egel ligt zich lekker op te warmen op de warme stenen”, “egel ligt al drie dagen lekker te zonnen op het grasveld”, “ze zitten graag in het zonnetje”.

Genieten egels van de zon? Nee, foute boel! Egels zijn schemer- en nachtdieren en hun huid is daarop afgestemd. Egels kunnen niet tegen de zon, ze raken oververhit en hun huid kan verbranden. Als een egel overdag zichtbaar is, geeft het dier eigenlijk al aan dat er iets niet goed is. Het kan zijn dat het dier verstoord is in zijn nachtverblijf, maar dan nog zal de egel de volle zon/licht niet opzoeken.

Dus als u een egel in de zon ziet liggen, pak het dier met een oude handdoek op en plaats de egel in een goed afsluitbare doos met luchtgaten. Neem direct contact op met de dichtstbijzijnde egelopvang of met de regionale dierenambulance, zie: https://www.egelbescherming.nl/dier-in-nood/adreslijst-egelopvangcentra/. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met de Egelbescherming Nederland op: info@egelbescherming.nl of 06- 188 195 76.

Egelbescherming Nederland komt al meer dan 25 jaar op voor de egel en zijn leefgebied. Om dit werk te kunnen blijven doen hebben wij uw steun hard nodig. U helpt de egels al vanaf € 2,50 per maand. Als donateur ontvangt u twee keer per jaar ons magazine Egels & Eekhoorns. Doe hier een gift of word donateur: https://www.egelbescherming.nl/steun-ons/word-donateur/. Samen geven wij egels toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *