Egeltelling 2023 – Tel jij ook mee?

met 6 reacties

Egelbescherming Nederland organiseert in samenwerking met de Zoogdiervereniging op 16 en 17 september de Egeltelling 2023.

Door verschillende omstandigheden zien we een verslechtering van de conditie van de egel en daling van de egelpopulatie in Nederland. De afgelopen 50 jaar is de egelstand met 80% afgenomen.

Hoe gaat het nu met de egel en hoe zit het met de verspreiding? Geef zaterdag en zondag jouw waarnemingen door en help mee deze vragen te beantwoorden.

Meer informatie over de Egeltelling vind je op onze website: https://www.egelbescherming.nl/egeltelling/.

Egelbescherming Nederland komt al bijna 30 jaar op voor de egel en zijn leefgebied. Om dit werk te kunnen blijven doen hebben wij jouw steun hard nodig. Je helpt de egels al vanaf € 2,50 per maand. Als donateur ontvang je twee keer per jaar ons magazine Egels & Eekhoorns. Doe een gift of word donateur: https://www.egelbescherming.nl/steun-ons/word-donateur/. Samen geven wij egels toekomst!

6 Responses

 1. Patricia Pasman
  | Beantwoorden

  Bij ons in de tuin aan de Okkistraat in Almere-Buiten komen iedere avond twee egels smullen van de kattenbrokjes met kip die buiten onder de overkapping staan. Zo leuk om te zien en horen.

 2. Patricia
  | Beantwoorden

  Heb 1 egel in me tuin

 3. linda van batenburg
  | Beantwoorden

  Ik woon in Heikenszand (zeeland)
  En heb 3 egels in de tuin

 4. Marion
  | Beantwoorden

  Bij ons in de tuin in Grijpskerk heb ik een moeder egel met 4 jongen.

 5. Margreet Meijering
  | Beantwoorden

  Ik woon in Hooghalen en ik heb een fam engeltje.7

 6. Connie Glas
  | Beantwoorden

  Oudkarspel NH: al enkele jaren tuin insect-, vogelvriendelijk gemaakt door inheemse beplanting en niet te netjes tuinieren: per jaar meer egels, dit jaar zeker 5. Was ‘helaas’ tijdens telling met vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *