Elk in nood verkerend dier heeft recht op hulp

met Geen reacties

Het najaar is de drukste tijd voor de meeste egelopvangcentra. De jongen moeten op eigen pootjes leren staan, wat niet zonder vallen en opstaan lukt. De drukte in de opvangcentra wordt niet alleen bepaald doordat het het hoogseizoen van de egels is.

Maatschappelijke problemen als gebrek aan vrijwilligers en de vergrijzing van bestuur en beheer bij opvangcentra zorgen ervoor dat elk jaar een aantal opvangcentra hun deuren moeten sluiten.

Een gevolg hiervan is dat steeds meer egels buiten de boot dreigen te vallen en er vaker een beroep gedaan wordt op hulp van de vinder zelf en de dichtstbijzijnde dierenarts, als deze tenminste wel bereikbaar is in het weekend en in de avonduren.

Deze maatschappelijke problematiek wordt elk jaar groter en zal dus serieus door de politiek opgepakt moeten worden, zodat ons wildlife een toekomst heeft. Elk in nood verkerend dier heeft recht op hulp!

Help je ons de egels helpen? Doe een gift of word donateur: https://www.egelbescherming.nl/steun-ons/word-donateur/. Samen geven we egels toekomst.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5415040/egelopvang-vol-winter-insecten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *