Insecten kattenvoer is niet goed voor egels

met Geen reacties

Egelbescherming Nederland werkt nauw samen met egelgroepen zoals Egelliefhebbers op Facebook. Dit is een zeer actieve groep met de intentie de egels op verantwoorde wijze te helpen. Zo kwam van hen de vraag of insecten kattenvoer een goed alternatief als voedsel voor egels is.

Insecten kattenvoer wordt voornamelijk gemaakt van gedroogde Black Soldier Fly Larvae, ook wel Wapenvliegen of Calciwormen genoemd. Zij bevatten een hoog calciumgehalte. Als egels dit te veel eten, dus als basisvoer krijgen, raakt het weefsel in het lichaam van de egel beschadigd. Maar ook raken de organen beschadigd, vooral het hart, de nieren, het maagdarmkanaal en ook het spier- en zenuwstelsel wordt aangetast. Deze effecten zijn dus zeer ernstig en dodelijk voor de egel. Daarom raden wij het af om egels insecten kattenvoer te geven.

Ons advies is om egels het hele jaar door bij te voeren met kattenbrokjes en vers water.

Om ons werk te blijven doen hebben wij uw hulp nodig. Daarom organiseren wij van 23 september t/m 08 oktober 2022 de Digitale Collecte in samenwerking met stichting DierenLot. Stichting DierenLot verdubbelt uw bijdrage in deze periode. Uw gift is dan ook van harte welkom en hard nodig om de egels te blijven helpen. Middels deze link kunt u een gift doen: https://dierenlot.digicollect.nl/egelbescherming-nederland

Dankzij uw steun kunnen we samen de egels een toekomst bieden!

Mocht u vragen hebben dan kunt u ons altijd bellen of mailen op: info@egelbescherming.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.