Onze helden

met Geen reacties

Dagelijks wordt Egelbescherming Nederland benaderd door particulieren die zich zorgen maken over een egel in hun omgeving. Het betreft dan vaak hoestende egels, egels die zich overdag laten zien, egels die gewond zijn of jongen die zonder moeder rondzwerven. Bijna altijd is hun zorg terecht en blijkt het een egel in nood te zijn.

Het is bijzonder mooi om dan te zien en te horen hoe ver mensen bereid zijn te gaan om deze dieren vervolgens te helpen. Ze zorgen voor een tijdelijk egel onderkomen, zijn bereid de egel soms kilometers ver weg te brengen voor de juiste opvang en zijn ook zeer begaan met hoe het verder met “hun” egel gaat. Zonder al deze hulp zouden vele egels in nood aan hun lot over worden gelaten.

Deze week willen wij iedereen graag bedanken die zich (heeft) ontfermd over een egel in nood, die zijn tuin egelvriendelijk maakt en bereid is om de egels alle dagen bij te voeren. Dit laatste zorgt er bijvoorbeeld voor dat egelmoeders ’s nachts geen uren hoeven te foerageren om hun voedsel bijeen te scharrelen. Zij kunnen daardoor hun jongen beter beschermen en krijgen voldoende voedsel binnen zodat ze ook hun jongen kunnen zogen tot zij zelfstandig kunnen eten. Ook daarna hebben de moeders extra voedsel nodig om weer op tijd op gewicht te zijn voor de winterslaap. Voor de onervaren jongen, waarvan 75% hun eerste winter niet overleeft, is bijvoeren van levensbelang. Als een egel niet voldoende op gewicht is, kan deze niet in winterslaap gaan en zal deze van de honger omkomen.

Dus nogmaals hulde aan alle mensen die zich inzetten voor de egel en zijn leefgebied!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *