Overhandiging boek Egelhuizen in gebruik aan stichting Universitas

met Geen reacties

Gisteren werd het eerste boek van de Egelbescherming Nederland Egelhuizen in gebruik gelanceerd.

De egelpopulatie staat onder enorme druk en het verlies van hun leefgebied met daarbij hun natuurlijke slaapplekken vormt één van de grootste dreigingen voor het uitsterven van de egel in Nederland.

Hulp is geboden door de mens, helaas want dat is niet wat je een dier in het wild toewenst. Gelukkig is de egel de afgelopen decennia razend populair geworden wat tot het aanbod van een enorme hoeveelheid zogenaamde egelhuizen en egelvoer heeft geleid. Zonder kennis van zaken werden zeer kleine bakjes in elkaar getimmerd en verkocht als volwaardig egelhuis.

Om de hiaat in kennis over waar een egelslaaphuis nou eigenlijk allemaal voor dient en welke eisen daarbij gesteld moeten worden, is de Egelbescherming gekomen met de uitgave van dit boek.

Het boek geeft antwoord op alle vragen. Waar dient een egelhuis voor? Waar plaats je een egelhuis? Hoe richt je een goed egelhuis in? Hoe en wanneer maak je het egelhuis schoon?

Het boek bevat ook bouwtekeningen met een uitgebreide bouwinstructie om zelf een verantwoord egelhuis te (laten) bouwen. Egelbescherming Nederland is in gesprek met producenten om dit egelhuis op de markt te krijgen.

Tot slot bevat het boek tips hoe te handelen bij een egel in nood.

Het boek is te bestellen bij de webshop van de Egelbescherming Nederland (https://www.egelbescherming.nl/product/egelspecial1/) en verder in elke boekhandel van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *