Roep professionele hulp in bij egels in nood

met Geen reacties

Marianne en Joost vonden deze kleine gewonde egel. De maden kropen over zijn rug en na even Gegoogled te hebben, vonden ze een bericht waarin stond dat je egels met maden, in bad moest doen.

Zo gezegd, zo gedaan. Ondertussen hadden ze het telefoonnummer van de Egelbescherming gevonden en belden ze voor verdere hulp. Verzwakte dieren moeten altijd eerst gestabiliseerd worden met warmte, vocht en voedsel. Ook als de maden over een wond lopen. Een bad is namelijk een hele zware aanslag op het diertje, wat een verzwakt, uitgedroogd en ook vaak angstig dier niet gelijk aan kan. Ons eerste advies was dan ook het egeltje in een warme handdoek te wikkelen met een kruik ernaast zodat deze tot rust kon komen. Helaas was dat al te laat.

Het egeltje had het bad niet overleefd. Daarom adviseren wij om nooit zelf te starten met een behandeling zonder eerst advies en begeleiding te vragen van de Egelbescherming of een egelopvang. Het kan voorkomen, vooral in de nacht en in het weekend, dat hulpdiensten minder goed of helemaal niet bereikbaar zijn.

In die gevallen kunt u contact opnemen met de dienstdoende dierenarts. Marianne en Joost bedoelden het absoluut goed en weten wat ze in het vervolg gaan doen. Zij vonden deze post dan ook gelijk een goed idee en leverden de foto’s aan. Er zijn altijd heel veel adviezen te vinden op Google, laat je daarom dus altijd door een professional bijstaan. Samen geven wij egels toekomst!

Wilt u meer weten over egels? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief: http://www.egelbescherming.nl/contact/nieuwsbrief/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *