Valentijn voor de egels!

met Geen reacties

Egelbescherming Nederland helpt egels die niet bij de reguliere hulporganisaties terecht kunnen. Bijvoorbeeld omdat een dierenambulance, meestal wegens gebrek aan vrijwilligers, niet kan rijden of dat een egelopvang vol zit. Dan zetten wij onze Egeltaxi-chauffeurs in, die soms wel een paar honderd kilometers rijden om een egel onder te brengen. Of we doen een beroep op de dichtstbijzijnde dierenarts. Zoals ook bij Thom, een zwaargewond egelmannetje. Het was duidelijk dat hij erge pijn had en een pootje miste. Dat betekent het einde voor een egel, want de natuur is hard, vol gevaren en obstakels. Een egel kan zich niet redden met 3 pootjes.

Het was al laat in de avond en er was nog maar één dierenarts bereid te helpen. De dierenambulance was bereid de rit te rijden als wij de kosten van €45.- voor de rit en natuurlijk de dierenartskosten van € 250,- wilden dragen. Dat dit arme dier niet nog een nacht mocht lijden, was duidelijk dus natuurlijk waren wij daartoe bereid.

Dit is één van de vele voorbeelden van ons werk. Vandaar dat we voor Valentijn een actie houden om geld op te halen voor deze noodgevallen.

Verwarm je lief met warme wanten en sokken of doe hier een gift (https://www.egelbescherming.nl/steun-ons/doe-een-gift/) en help ons de egels helpen!

Dankzij Dierenlot wordt uw bijdrage voor deze actie verdubbeld zodat we twee keer zoveel egels kunnen helpen! Ook namens de egels alvast hartelijk dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *