Cruquiusweg Amsterdam wordt vriendelijke plek voor vlinder en egel

met Geen reacties

e072f00d-bfdd-459e-8f43-78cb097feaba

Aan één zijde van de Cruquiusweg in Amsterdam-Oost is een 200 meter lang zogenoemd vlinderlint aangelegd ter bevordering van de biodiversiteit in het gebied.

Het is een brede strook bloeiende planten die bijen, hommels, vogels en vlinders aantrekt. De verschillende ontwikkelaars die actief zijn in het Cruquiusgebied ‘vinden het belangrijk om de flora en fauna in het gebied te stimuleren’.

Daarom is besloten bij de herontwikkeling het voorheen grauwe bedrijventerrein zo vriendelijk mogelijk in te richten voor wilde planten, insecten, vogels en zoogdieren als egels.

Goede voornemens
Het lint is één van de eerste uitingen van deze goede voornemens. Wanneer de Cruquiusweg over een aantal jaar een nieuwe inrichting krijgt, verdwijnt de diervriendelijke strook.

Stadsvogelaar Jip Louwe Kooijmans, die steden adviseert in de manier waarop zij de natuur betrekken in hun plannen, is blij met de komst van het vlinderlint. “In de ontwikkeling van Amsterdam liggen kansen: de stad is een prima biotoop voor dieren. Vooruitgang en natuurbescherming kunnen volgens mij prima hand in hand gaan. Daar is dit initiatief een goed voorbeeld van.”

Bron: Het Parool

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *