Egelopvang & Eekhoornopvang ‘ontzettend blij’ met nieuwe plek in Huizen

Egelopvang & Eekhoornopvang ‘ontzettend blij’ met nieuwe plek in Huizen

met Geen reacties
egelopvangontzettendblijmetnieuweplekinhuizen_1huiizen HUIIZEN – Jenny Kleve, voorzitter van de Stichting Egelbescherming Nederland, is ‘ontzettend blij’ dat haar egel- en eekhoornopvang naar de voormalige school aan de Landweg 3 mag verhuizen. De gemeenteraad gaf donderdag groen licht voor de verbouwing van de school.

Jaarlijks vangt de stichting circa negenhonderd egels en honderd eekhoorns op. ‘We zitten nu op een industrieterrein in Naarden op de eerste etage. Dat is niet ideaal. We moeten met de dieren de trap op en af zeulen. Daarom zijn we zo blij met de verhuizing naar Huizen. Qua grootte gaan we er niet op vooruit, maar het is op de begane grond en we hebben eindelijk een buitenruimte’, aldus Kleve.

De voorzitter van de Stichting Egelbescherming Nederland verwacht veel van de samenwerking met Versa Welzijn. De egelopvang gaat dagbestedingsplekken bieden aan GGZ-patiënten. Wanneer het werk even teveel wordt kunnen zij terecht in het wijkcentrum van Versa Welzijn, dat ook in de voormalige school wordt gehuisvest. ,,We bieden nu ook al dagbestedingsplekken’, merkt Kleve op. ‘We zijn daar dus al in thuis. Wel wordt het aantal plekken uitgebreid.’

Kleve is blij dat de nieuwe locatie een plek in de regio is. De egel- en eekhoornopvang is gebonden aan deze regio omdat haar negentig vrijwilligers hier wonen. ‘En Huizen is een gemeente met diervriendelijk beleid. Men heeft hier zelfs een wethouder met de portefeuille dierenwelzijn’, aldus Kleve.

De buurt hoeft volgens de voorzitter niet bang te zijn voor overlast. ‘Egels en eekhoorns maken geen geluid. Hooguit zullen buurtbewoners af en toe een dierenambulance voor de deur zien stoppen. En we zijn een medisch centrum. Dat betekent dat de dieren beter worden gemaakt en zo snel mogelijk weer terug de natuur in gaan.’

De komende maanden zullen worden gebruikt om de school te verbouwen. Kleve hoopt en verwacht dat de egel- en eekhoornopvang begin april de deuren aan de Landweg kan openen.

Bron: Dichtbij 14 december 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *