Egels in Groot-Brittannië krijgen beschermd natuurgebied

Egels in Groot-Brittannië krijgen beschermd natuurgebied

met Geen reacties
Omdat in Groot-Brittannië steeds minder egels voorkomen, krijgen de kleine insecteneters een eigen beschermd natuurgebied. De 90 hectare grote zone ligt ten zuidoosten van de op één na grootste Engelse stad, Birmingham. Dat deelde de Wildlife Trust van het graafschap Warwickshire vandaag mee.

Net zoals in Vlaanderen krijgen de stekeldiertjes ook in Groot-Brittannië te maken met een toenemende bebouwing, veel wegverkeer en een gebrek aan schuilplaatsen en voedsel. Regelmatige tellingen moeten aantonen of de egels zich in het beschermd gebied vermenigvuldigen. De beschermde zone bestaat uit een natuurgebied, een openbaar park en de omliggende woonwijken.

“Tuinbezitters kunnen helpen door kleine gaten in hun omheiningen te maken”, zei de egel-verantwoordelijke van de Wildlife Trust, Simon Thompson. “Door dergelijke doorgangen tussen onze eigen, omheinde groene eilanden ter beschikking te stellen, ontstaat een samenhangende biotoop waarin de egels naar voedsel kunnen zoeken, bescherming vinden en zelfs potentiële partners kunnen treffen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *