‘Hogzilla’ op dieet omdat hij te dik is om zich op te rollen

‘Hogzilla’ op dieet omdat hij te dik is om zich op te rollen

met Geen reacties

 

Om zichzelf te beschermen tegen kwaad, rollen egels zich op tot ronde stekelballetjes. Hogzilla, een egel met overgewicht, kan dit niet en moet daarom een strikt dieet volgen.

Het beestje woont momenteel in het Oak and Furrows Wildlife Centre in Wiltshire. Toen hij hier werd binnengebracht, was hij zo groot als een voetbal; met een gewicht van bijna 2 kilo is Hogzilla ongeveer drie keer zo groot als een ‘normale’ egel. Hij is te dik om zich op te rollen en dus is hij op een strikt dieet met oefeningen gezet. Het is noodzakelijk voor de egel om zich tot een bal te kunnen rollen, anders zal hij groot gevaar lopen als hij weer wordt vrijgelaten in het wild

 
VOEDERTIJD

Hoe het gewicht van Hogzilla zo ver heeft kunnen komen? Zijn vorige baasje gaf hem hondenvoer en meelwormen, en zette het voerbakje altijd pal naast het beestje zodat hij geen moeite hoefde te doen om bij zijn eten te komen. Zo kwam Hogzilla niet aan de dagelijkse dosis beweging die de gemiddelde egel heeft en vlogen de kilo’s eraan. In zijn nieuwe huisje zijn zijn slaapplek en voederbakje uit elkaar geplaatst, zodat hij van de ene naar de andere kant van het hok moet wandelen om te eten. Op deze manier zou het egeltje van zijn overgewicht af moeten komen.

Te dik of niet, Hogzilla is – ondanks zijn angstaanjagende naam – hartstikke schattig.

Bron: Metro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *