UPDATE 1: ONBEKENDE EGELZIEKTE 2020

met Geen reacties

Egelbescherming Nederland is druk bezig met de realisatie van een quarantaine om de besmette egels op te kunnen vangen en de nodige zorg te kunnen geven. Momenteel zijn wij hiervoor in overleg met diverse gemeentes en hopen u zo spoedig mogelijk hierover met positief nieuws te kunnen berichten.

Ontroerd en blij zijn wij met uw reacties en gulle giften op onze oproep in ons vorige bericht! We hebben € 2.000,- opgehaald waar we reuze blij mee zijn, maar u zult begrijpen dat we voor de kosten voor de inrichting van een volledige quarantaine en vooral de bemensing daarvan veel geld nodig hebben. Stichting Dierenlot heeft al aangegeven ons met de startup te willen helpen, waardoor we zodra we toestemming hebben om een quarantaine te mogen plaatsen, enorm mee geholpen zijn. Maar ook de periode daarna zal de opvang, onderzoek en medische verzorging van deze zieke egels veel extra kosten met zich meebrengen.

COVID-19
In samenhang met het RIVM, het DWHC (Dutch Wildlife Health Center) en de Universiteit van Utrecht en Antwerpen, waarmee we onder andere de Werkgroep Egelziekte 2020 hebben opgericht, worden volgende week diverse testen uitgevoerd om COVID-19 definitief uit te sluiten. Deze egelziekte vertoont namelijk geen enkele overeenkomst met COVID-19 en het vermoeden bestaat dat er vorig jaar ook al enkele gevallen van deze egelziekte gemeld zijn. Maar ook dit moet allemaal nog onderzocht worden.

Afgelopen week besteedde Omroep Max aandacht aan de Egelziekte 2020 en dit fragment delen wij graag met u.

Gelukkig is het de afgelopen twee dagen wat gaan regenen. Maar dit is nog onvoldoende om de natuur weer op peil te brengen. Wij verzoeken iedereen dan ook de komende maanden lage bakken met vers water in de tuin te zetten. Voor de egels is het belangrijk dat ze ook bijgevoerd worden. De egel is een echte carnivoor (vleeseter) en kattenbrokjes, blikvoer voor katten, aangevuld met wat specifiek egelvoer is het beste wat u een egel kunt voorzetten. Let op: Egels zijn vreetzakjes en kunnen meer op dan een volwassen kat. Dus ons advies is altijd dat het blikvoer de volgende ochtend op moet zijn, maar er moeten altijd kattenbrokjes overblijven, anders geeft u te weinig. Egels moeten tenslotte in 7 maanden voor een heel jaar eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *