CORONALEED BIJ DIEREN: HELP ZE!

met 2 reacties

Ook al is het niet altijd het meest gezonde voedsel, de dieren in de natuur eten al het overgebleven voedsel van vakantiegangers en restaurants op. De hoeveelheid voedsel die deze dieren op deze manier binnenkrijgen is massaal. Landelijk gezien heb je het dan over duizenden kilo’s voedsel.

De populatie van dieren is afgestemd op deze hoeveelheid voedsel. Er heerst dan ook nu hongersnood bij de dieren in de natuur. De aanname dat dieren nu de steden intrekken omdat het zo rustig, is dan ook verkeerd. Ze trekken de steden in uit pure honger. Egelbescherming Nederland roept dan ook iedereen op om de dieren massaal bij te voeren. Egels, eekhoorns, vogels en andere diersoorten komen of uit de winterslaap of zijn druk bezig met voortplanting, waardoor zij het toch al extra zwaar hebben.

Egels kunt u het beste bijvoeren met kattenbrokjes, blikvoer en vers water. Dat is het goedkoopste voer en past het beste bij de fysiologie van de egel. Als wij met z’n allen de dieren gaan helpen, maken zij een kans om ook deze moeilijke tijd door te komen.

Blijf gezond!

Hartelijk groet,

Jenny Kleve

2 Responses

 1. Corry van den Brand
  | Beantwoorden

  Goedemiddag vanuit Arnhem.
  Al jaren heb ik egels in de tuin en vannacht heb ik 2 grote mannetjes van ruim 25 CM en een 1 vrouwtje gezien.
  Vraag is >wat is de groene poep?
  Het is bijna lichtgevend, zijn ze dan ziek? Ze zien er vol, rond en glanzend uit.

  • Egelbescherming Nederland
   | Beantwoorden

   Beste Corry,

   Dank voor uw bericht. De ontlasting van egels kan wel afwijken omdat ze iets gegeten hebben, waardoor de kleur veranderd is. Aangezien ze er mooi en actief uit zien, zich alleen maar in het donker laten zien, gaan we er nu vanuit dat deze egels geen hulp nodig hebben. Wel vragen wij u het goed in de gaten te houden. Zodra u een egel overdag tegenkomt, geeft het dier vaak aan dat het ziek is. Dan is snelle hulp noodzakelijk om de egel de meeste kans te geven. U kunt dan contact opnemen met de dichtstbijzijnde egelopvang of dierenambulance uit uw regio. Zie onze website: https://www.egelbescherming.nl/dier-in-nood/adreslijst-egelopvangcentra/.

   Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons ook altijd mailen op: info@egelbescherming.nl.

   Hartelijk groet,

   Jenny Kleve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *