Opgelet met gras maaien

Opgelet met gras maaien

met Geen reacties
Iedereen die hoog gras gaat afmaaien moet zeker goed opletten. In deze periode beginnen de jonge egels rond te lopen en hun afweermechanisme (zich oprollen) is natuurlijk niet afdoende tegen een grasmachine, meldt het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek op zijn website.

Afgelopen weekend werden twee jonge egels binnengebracht.Toen men klaar was met een perceel hoog gras te maaien en de machine werd zuivergemaakt, zag men dat er een volwassen egel onder de machine was gekomen. Aangezien de eigenaars de avond voordien nog een moederegel met zes jongen zagen lopen, gingen ze op zoek naar de kleintjes. Ze vonden er twee terug, verstopt in het gras. De stekelbolletjes werden binnengebracht in het Natuurhulpcentrum. De eigenaars gaan nog verder zoeken om ook de andere jongen te kunnen redden.

Voor de moederegel kwam alle hulp te laat. Het natuurlijk afweermechanisme van een egel is zich oprollen zodat hun vervaarlijke stekels de vijand kunnen kwetsen en wegjagen. Maar de natuur is natuurlijk niet voorzien op gemotoriseerde maaimachines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *