NOS Journaal – 12 juni 2020 (18:00 en 20:00 uur) – Onbekende egelziekte

met 4 reacties

Jeroen Overbeek presenteert het NOS Journaal van 18:00 en 20:00 uur op 12 juni 2020.

Peer Ulijn (verslaggever) is op bezoek bij de Egelbescherming Nederland.
Jenny Kleve (directeur) is aan het woord over onder andere de onbekende egelziekte.

Zie het hieronder het fragment:

4 Responses

 1. Marianne Pijttersen
  | Beantwoorden

  Mijn naam is Marianne Pijttersen, ik woon in Maarssen in een nieuwbouwwijk. Ik heb een tuin met veel groen. Ik vaak een egel in mijn tuin. Ook dit jaar zijn er twee, die iedere avond tussen 22:00 en 22:45 bij de achterdeur komen en wat kattenbrokjes komen eenbenige een schoteltje water. Dit doen ze al negen weken. Mijn poes zit er vaak bij . Ze zijn aan elkaar gewend. Zo schattig.

  • Egelbescherming Nederland
   | Beantwoorden

   Beste Marianne,

   Het is zeker geweldig om egels in je tuin te hebben. Katten en egels gaan heel goed tezamen. Er zijn zelfs voorbeelden dat een egel tussen de voorpoten van een kat mee eet uit dezelfde bak. Wat belangrijk is om te weten is dat egels in aantal maanden moeten eten voor het hele jaar. Zij eten dan ook meer dan een volwassen kat. Ons advies is om te zorgen dat er altijd kattenbrokjes beschikbaar staan, want als deze op zijn is er onvoldoende voedsel gegeven. Egels en andere dieren in de natuur hebben het zwaar omdat er een voedseltekort heerst door de verstedelijking en de klimaatsverandering.

   Hartelijke groet,

   Jenny

 2. Tieke Smit-Bouma
  | Beantwoorden

  Wij hebben steeds egels in de tuin. Ze zien er gezond uit. Van de week 3 egels, twee mannetjes, die aan het vechten waren. Een vrouwtje keek in elkaar gedoken toe.
  In het verleden duwden ze elkaar wel eens de vijver in, maar dan zwemmen ze naar de kant en kruipen er weer uit. We geven ze egelvoer van Vivara.
  Een groot genoegen. Nu nog wachten op jonge egeltjes!

  • Egelbescherming Nederland
   | Beantwoorden

   Beste Tieke,

   We merken dat er steeds meer vechtpartijen onder egels gemeld worden. Dit komt omdat de natuurlijke voedselbronnen steeds verder afnemen en dieren afhankelijk worden van onze hulp. In de natuur geldt dat de sterkste wint. Daarom adviseren wij dat u twee verschillende voederplekken maakt, zodat alle egels rustig kunnen eten en drinken.

   Kattenbrokjes aangevuld met blikvoer voor katten en speciaal egelvoer is het beste voedsel wat u de egels kunt voorzetten. De kattenbrokjes mogen de volgende dag nooit op zijn, anders geeft u te weinig eten.

   Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons altijd mailen op: info@egelbescherming.nl.

   Met vriendelijke groet,

   Jenny Kleve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *