OPROEP OM DIEREN MET SOORTGELIJKE VERSCHIJNSELEN DOOR TE GEVEN AAN DE EGELBESCHERMING

OPROEP OM DIEREN MET SOORTGELIJKE VERSCHIJNSELEN DOOR TE GEVEN AAN DE EGELBESCHERMING

with 2 reacties

Sinds vandaag zijn er ook gevallen in Nederrijn gemeld. Egelbescherming Nederland roept iedereen op om soortgelijke gevallen door te geven aan ons, bij voorkeur met fotomateriaal. U kunt dit doen door een e-mail te sturen aan: info@egelbescherming.nl. De dieren dienen zo spoedig mogelijk ondergebracht te worden bij de dichtstbijzijnde egelopvang (https://www.egelbescherming.nl/dier-in-nood/adreslijst-egelopvangcentra/). U kunt hiervoor uw Regionale Dierenambulance inschakelen. Er is zowel in België als Nederland een onderzoek gestart naar de oorzaak en de mogelijke genezing. Zodra we meer weten, zullen wij dit bekendmaken.

Heel erg zielig dat de egels die het al zo zwaar hebben, nu ook nog te maken krijgen met deze onbekende ziekte. Onze hulp aan deze dieren is dan meer dan ooit nodig!

2 Responses

 1. Mirjam
  | Beantwoorden

  Kunnen jullie omschrijven wat “soortgelijke verschijnselen” precies inhoudt? Kennelijk verwijzen jullie naar iets waar ook verschijnselen in zijn genoemd maar het is mij niet duidelijk wat. Ook is de foto voor mij niet duidelijk. Ik wil het bericht graag delen op de buurtapp maar dan moet ik wel weten welke verschijnselen er bedoeld worden.

  • Egelbescherming Nederland
   | Beantwoorden

   Beste Mirjam

   Graag verwijs ik je naar https://www.egelbescherming.nl/nieuws/onbekende-besmettelijke-egelziekte-rukt-op/ waarin wij de verschijnselen en de eerste foto’s geplaatst hebben. Via onze website en social media houden wij iedereen op de hoogte. Op dit moment zijn wij druk bezig alle info te verzamelen en te delen met de Werkgroep Egelziekte 2020. Hier zijn pathologen en dierenarten in vertegenwoordigd uit zowel Nederland als België, waar ik ook zitting in heb. Helaas hebben wij op dit moment meer vragen dan antwoorden.
   Voor dit onderzoek moeten wij z.s.m. een quarantaine inrichten. Voor de nieuw in te richten quarantaine, hebben wij meubels en materialen nodig. Misschien heeft u of kent u iemand die ons hiermee zou kunnen helpen.

   Wij hebben nodig:

   een tiental goed afneembare kantoortafels van 1.60 x 80 cm (standaardhoogte);
   beschermmaterialen: wegwerphandschoenen, mondkapjes, beschermkappen, wegwerpschorten, handgel e.d.;
   handdoeken;
   schoonmaakartikelen;
   50 x Curver bakken met deksel (M/XL);
   20 x werkemmers;
   kattenvoer: brokjes als blikvoer;
   autoclaaf.

   Mocht u andere materialen hebben waarvan u denkt dat wij deze ook zouden kunnen gebruiken, dan horen wij het graag.

   Verder roepen wij iedereen op om bakken water buiten te zetten en flink bij te voeren, want door de droogte hebben de dieren in de natuur het heel erg zwaar. Egels kunt u het beste bijvoeren met kattenbrokjes en blikvoer voor katten.

   Mocht u op de hoogte gehouden willen worden middels onze digitale nieuwsbrief, dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Deze verschijnt enkele keren per jaar. Voor het digitaal toezenden hebben wij uw toestemming nodig ten gevolge van de AVG-wetgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *