De eerste baby-egels!

with 2 reacties

2016-07-23 19.38.09

De afgelopen week zijn op onze opvang in Huizen de eerste baby-egels van het seizoen binnengekomen. Deze drie jongen zijn ongeveer 4 weken oud en zijn gevonden in Dronten. Bij ons worden ze samen grootgebracht en krijgen ze speciale flesvoeding met alle voedingsstoffen die ze nodig hebben om groot en sterk te worden!

Het moment waarop de jongen worden geboren, wisselt sterk, ook binnen Nederland. In het zuiden van het land zijn de eerste jongen al weken geleden geboren, in het midden en noorden gaat die tijd nu van start.

20160723_115257

Mocht u jonge egels rond zien zwerven, neem dan contact op met ons op 035-6468669. Probeer jonge egels niet zelf thuis groot te brengen! Meestal gaat dit niet goed, aangezien jonge wilde dieren zeer specialistische zorg nodig hebben die ‘leken’ ze niet kunnen bieden.

2016-07-23 19.38.58

2 Responses

 1. Eric Picavet
  | Beantwoorden

  Helaas vanochtend drie dode baby-egeltjes aangetroffen in de tuin.
  Droevig!

  • Egelbescherming Nederland
   | Beantwoorden

   Hallo Eric
   Dat is zeker erg droevig. Heb je ook een dode volwassen egel zien liggen of was het nest overhoop gehaald?
   Verder zouden wij graag willen weten waar je deze egelbaby’s gevonden hebt.
   Graag verwijs ik je naar https://www.egelbescherming.nl/nieuws/onbekende-besmettelijke-egelziekte-rukt-op/ waarin wij de verschijnselen en de eerste foto’s van de onbekende egelziekte geplaatst hebben. Via onze website en social media houden wij iedereen op de hoogte. Op dit moment zijn wij druk bezig alle info te verzamelen en te delen met de Werkgroep Egelziekte 2020. Hier zijn pathologen en dierenarten in vertegenwoordigd uit zowel Nederland als BelgiĆ«, waar ik ook zitting in heb. Helaas hebben wij op dit moment meer vragen dan antwoorden.
   Voor dit onderzoek moeten wij z.s.m. een quarantaine inrichten. Voor de nieuw in te richten quarantaine, hebben wij meubels en materialen nodig. Misschien heeft u of kent u iemand die ons hiermee zou kunnen helpen.

   Wij hebben nodig:

   een tiental goed afneembare kantoortafels van 1.60 x 80 cm (standaardhoogte);
   beschermmaterialen: wegwerphandschoenen, mondkapjes, beschermkappen, wegwerpschorten, handgel e.d.;
   handdoeken;
   schoonmaakartikelen;
   50 x Curver bakken met deksel (M/XL);
   20 x werkemmers;
   kattenvoer: brokjes als blikvoer;
   autoclaaf.

   Mocht u andere materialen hebben waarvan u denkt dat wij deze ook zouden kunnen gebruiken, dan horen wij het graag.

   Verder roepen wij iedereen op om bakken water buiten te zetten en flink bij te voeren, want door de droogte hebben de dieren in de natuur het heel erg zwaar. Egels kunt u het beste bijvoeren met kattenbrokjes en blikvoer voor katten.

   Mocht u op de hoogte gehouden willen worden middels onze digitale nieuwsbrief, dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Deze verschijnt enkele keren per jaar. Voor het digitaal toezenden hebben wij uw toestemming nodig ten gevolge van de AVG-wetgeving.
   Met vriendelijke groet
   Jenny Kleve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *